Nytt barn, nya skönhetsrutiner

Under ganska lång tid har jag inte orkat bry mig nämnvärt om skönhetsrutiner. Efter min page för två år sedan, som krävde alldeles för mycket föning och pyssel bara för att vissna så fort luftfuktigheten steg med en promille, kände jag att min tid är för dyrbar för sådant. MEN så kom barn nummer två! Och nu tänker jag att min skönhet är för värdefull för att inte lägga tid på. SKOJA! Jag tänker att jag tycker att det är ett trevligt och avkopplande pyssel och dessutom ett utmärkt tillfälle för så kallad ”egentid” att föra skönhetsrutiner. Så nu har jag infört följande i mitt liv:

  1. En gång i veckan kör jag långbad inklusive peeling, hårtvätt och kroppssmörj. Om andan faller på, vilket den gör ungefär en gång i kvartalet, kanske jag till och med rakar mig. Det ni! Vad jag använder mig av för produkter? Följande:
    • Efter många misslyckade schampoköp genom åren, har jag äntligen hittat ett märke som är 1) ekologiskt 2) kompatibelt med mitt förbannade hår och håller det rent längre än en kvart 3) har en snygg förpackning: extra gentle shampoo från Institute Karité. INK00104-Institut-Karite-milk-cream-dry-hair-shampoo_1024x1024
    • Jag har även hittat en peeling som är 1) icke djurtestad 2) kompatibel med min ganska känsliga hy 3) har en snygg förpackning: Buff your stuff body scrub från Dirty Works.224964132_88758f67-5439-4a5a-bcb6-1e09f0c4bf3b
    • Avslutningsvis har jag en ansiktskräm som skulle passa min hudtyp enligt apotekaren. Läste sedan på baksidan att den passar den ”mogna hyn”. Jaja. Blir ju fyrtio om två och ett halvt år så. Jallefall. Nu har jag en ansiktskräm som är 1) icke djurtestad 2) kompatibel med min känsliga hy 3) luktar ta mig fan himmel och 4) har en snygg förpackning: Anti-age advanced från Apoliva, med solskyddsfaktor 15. När jag smörjer mig med det här efter en peeling, blir min hy lenare än en nyförlöst bebiskind. Jag skojar inte ens.
  2. En gång i veckan orkar jag fixa med nagellack, eftersom att jag numera har hittat ett som håller minst sju dagar utan att tramsa och flagna. Det har varit lite turer kring dem, men om jag har lyckats fatta rätt så är de inte djurtestade (och säljer enligt dem själva inte i Kina där allt måste djurtestas). Hur som helst: Depend 7 days (tack till Katta som fick mig att upptäcka det)depend-7-day-var-2016_56bf7c449606ee562bac37e9

Ja. Det var det hele! Inget är jättedyrt i förhållande till ett hem som just nu livnär sig på en föräldrapenning. Apoliva köps på Apoteket och resten beställs från eleven.se, fraktfritt och sjukt snabbt och ja, det vore väldigt trevligt om Eleven ville sponsra mig (men än så länge gör de inte det). Andra saker jag sysslar med nu för tiden är läppstift. Och tyvärr, något som mest troligt är pollenallergi – så nu ska jag avsluta det här inlägget och ja, jag vet inte, sticka in huvudet i frysen eller något.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.