Kom igen Fiat, kom igen!

Jag hatar, intensivt och ärligt, uttrycket ”kämpa” som folk slänger sig med i tid och otid. Vill göra slut med internet varje gång jag ser att någon skriver det (eller ongar, ongar är också ett fruktansvärt ord). Trots det så känner jag en svajig målbrottsröst inom mig kvida fram ett litet lätt ”kämpa” just nu. Jag är så satans trött, men jag behöver bara stå ut lite, lite till. En och en halv vecka kvar innan julledigt. En månad innan jag har en vikarie som kan gå dubbelt med mig ett tag. Mindre än tre månader tills jag går på föräldraledighet och FÖDER ETT BARN TILL. Så sjukt att jag inte ens orkar bli chockad. Däremot orkar jag tyvärr ha massa ångest över förlossningen, och inget någon säger hjälper. För det finns inget någon säger som tar bort det faktum att förlossningen med Isak var skitjobbig. Men skit i förlossningen, det var inte det jag skulle komma in på. Utan på att det snart är paus från dubbellivet med både familj och jobb. Snart, snart är det bara familj i ett halvår och det ska bli så jäkla skönt (påminn mig om att jag skrev det två månader efter förlossningen när jag får krupp av att gå hemma). Så… KÄMPA! (Om ni ursäktar så måste jag göra slut med internet nu bara för att jag skrev så).

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

6 kommentarer

 1. Hoppas jag inte kommer med ombedda råd nu.
  Apropå nästa förlossning: har du fått någon kontakt till Aurora (tror det heter det, iaf i gbg där jag bor)? Där får en gå igenom förra förlossningen med en barnmorska och diskutera den kommande. Jag lider med dig, gick igenom samma sak för ett halvår sen och det var asjobbigt och mkt ångest att ta tag i men jag är väldigt glad nu att jag gjorde det. (Sen blev det medicinskt kejsarsnitt ändå för mig så snopet men det kan jag också rekommendera. Ville verkligen inte ha kejsarsnitt men det blev väldigt bra och känns faktiskt som att jag fick revansch från första hemska gången)

  För övrigt: lyssnade på första avsnittet av bokpodden och vad bra den var! Är bibliotekarie och har lyssnat på de flesta bokpoddarna på svenska och ni blev genast en favorit!

  1. Ingen fara! Jag var på aurorasamtal i förrgår och fick veta att min förra förlossning var fantastisk, att kejsarsnitt är ondskan och att det här med att smärtlindring inte tog och att jag blödde och så vidare, det var helt enkelt bara min upplevelse av det hela. Dessutom såg jag att min journal från förra förlossningen var full av felaktigheter. Det stod t.ex. att jag svarade mycket bra på lustgas – som var något av det obehagligaste med hela förlossningen. Jag lade ju undan den för att den inte hjälpte. Nu kändes det bara som att den där sabla barnmorskan tyckte att mitt minne av allt inte stämde överens med hur det verkligen varit. Nästan helt värdelöst samtal. Lyckades i alla fall få till så att jag får ett tillväxtultraljud i v37 och en anteckning i journalen att jag ska få högre doser smärtlindring nästa gång. Min inställning är väl egentligen att om det sätter igång av sig själv, så kan jag ta mig igenom det, men jag föder inte ett nästan fem-kilosbarn på igångsättning igen.

   Åh vad glad jag blir! Jättekul att höra att du gillar den!

   1. Ok hade tänkt skriva en lagom rolig kommentar om ”kämpa” osv, men vafan?? Vill ivo-anmäla det där Aurora-samtalet och att det står fel i din journal från förra gången! Gör mig rasande.

    Och, kämpa ❤️ Håll ut. Allt det där. Kram

    1. Ja det är faktiskt vansinnigt att det är så. Ska kolla med min ordinarie barnmorska om det finns någon jag kan meddela om det här.

     Tack fina du. Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.