Becksvarta tjärn

I natt drömde jag att Isak försvann. Vi skulle åka luftballong, jag svimmar och när jag vaknar är han borta. Instängd på en halvö, med en grind mot fastlandet och en mörk, becksvart tjärn runt om resten av halvön. Jag springer i cirklar. Skriker efter Isak. Ser Alex. Ser att han pekar mot vattnet. Ser att han är skräckslagen. Vaknar i panik. Somnar inte om. Går in till Isak. Han lever. Och sover och är där och inte i närheten av någon jävla becksvart tjärn.

Läste några sidor i Martina Haags Det är något som inte stämmer, innan jag somnade igår. Det finns en becksvart tjärn i den. Det sista jag minns att jag tänkte på var tjärnen och mammas lillebror Lasse, som drunknade när han var tre år. Idag har jag bara tänkt på alla barn som drunknar i svarta vatten under flykt nu. Fortfarande skärrad av en dröm, som är andra människors verklighet. Den här jävla världen alltså… och mina små, små problem i jämförelse.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

    1. Hu. Min kusins dotter sprang iväg när de var i en lekpark i Malmö förra sommaren. Det hade gått på en halv sekund. De hittade henne sedan, skitglad, springades omkring på parkeringen. Överväger starkt att köpa en sele till Isak som han får ta av först när han är femton, efter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.