This was halloween!

Halloween kom och gick. Isak ville vara ”bara haj” när förskolan hade maskeraddag i torsdags, men nu fick han bli en skeletthaj istället – ingen av oss hann hitta en hajdräkt, än mindre sy en, när han kom på detta samma morgon som maskeraden. Hajfenan gjorde Isaks kompis Pontus i våras (ofta refererad till ”min Pontus, med fint skägg”), pyjamasen behövde han i vilket fall som helst så den köpte Alex någonstans. Senare under dagen sminkades han om till en skelettkatt på egen begäran.

Själv fikade jag med en kompis på kvällen och fastnade sedan i SL:s påvra utbud av bussar vilket gjorde att jag inte var hemma förrän halv elva. Och då kunde jag inte låta bli att läsa några sidor i Tio lektioner om matlagning av Lotta Lundgren och sedan, ja, sedan blev det som vanligt. Jag somnade snabbt, vaknade tre och somnade inte om. Kompade ut hela fredagen eftersom att det bara var halvdag ändå, försökte sova ut och inte stressa över att jag inte städade så att mitt hem ser lika fläckfritt ut som era när ni redovisar dem på internet. Det gick sådär. Fattar inte om ni är övermänniskor eller bara fuskar med vinklar.

Hursomhelst. Jag älskar halloween. En icke-kristen högtid där döden får en plats. Dessutom kommer den lägligt i tiden när hösten känns evighetslång och sommaren bara är ett bleknande minne, den är snygg och så är den fylld av gamla fräsiga skräckfilmer från åttiotalet. Inte för att jag tittade på någon av dem det här året, men bara vetskapen om att de sänds på tv gör mig lycklig. Halloween får ju ofta kritik för att vara ytterligare en högtid som manar till köphets och folk som i vanliga fall inte bryr sig så mycket om konsumtionsfaror, skriver upprörda krönikor om hur fruktansvärt det är att vi förväntas konsumera ännu mer. Jag vet inte. Jag känner mig ärligt talat mer oroad över vardagskonsumtionen som pågår under hela året oavsett högtid, än vad jag känner mig över en helg i oktober.

isak

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.