web analytics

Stoppa mig. 

Jag börjar få för mig att jag ska söka en distanskurs på högskola i vår. ”Ja men jag är ju ändå hemma!”

Detta får inte hända! 2013 gick jag en distanskurs i projektledning samtidigt som jag jobbade halvtid och var föräldraledig halvtid och det var döden så jobbigt. Mitt psyke var som schablonbilden av gråtande barn på tavlor. Eller kanske mer som ett helvetesgap. Vill minnas att jag skällde ut Alex när han frågade hur det gick för mig. Men jag bet i alla fall inte sönder kurslitteraturen som jag gjorde när jag hade hemtenta på Staten av Platon! Vet ni att han inte kommer fram till ett skit i den boken?

Hur som helst. Nu kommer jag ju inte börja jobba deltid förrän efter sommaren – men alltså… Vara hemma med barn efter asstressigt år, läka ihop efter förlossning, hinna blogga och stickpodda och läsa och träna och göra kravlösa saker för en gångs skull och då samtidigt försöka plugga? När jag får sådan prestationsångest att jag gråter av inlämningsuppgifter och svär åt barn? Nej. Jag ska nog hia mig lite (ursäkta skånskt uttryck, men ibland är det bara det som funkar). 
Jo och så ska ju jag och Katta dra igång ett poddprojekt. Och det skulle ju vara trist om skolböcker stod vägen för vår briljans… Eller hur?

PS. Rutinultraljudet var idag. Allt såg bra ut. Vi fortsätter att hålla Isak förvirrad. 

||||| 0 Gilla! |||||

10 kommentarer

  1. Just ja! Det gjorde du! Så himla lätt att luras av detta ”halvfart” också. Känns ju verkligen aldrig som att det är mindre fart i de kurserna alls.

 1. Hade RUL igår. Ett helt misslyckat där de inte såg ett skit så vi ska tillbaka igen nästa vecka.

  Jag tyckte att det var mycket enklare med barn nummer två men säger ändå som nedan (ovan?): gör det inte!

  1. Vad typiskt! Skärmen låste sig en halv sekund för oss i början, men det räckte för att jag skulle notera att det var någon som bara låg där utan pickande hjärta. Så himla skönt när skärmen hoppade igång igen. Det var ganska livligt där då också, men inte så mycket att det inte gick att se.

   Jag ångrade mig och gick med i din bokklubb istället. Får jag tid över ska jag läsa!

 2. NEJ NEJ NEJ! Don’t do it! Jag gjorde det med både Eddie och Morris och NEJ NEJ NEJ: Till skillnad från Jenny, tyckte jag att det var mycket jobbigare att göra det med andra barnet. Drick kaffe istället.

  1. Ja just ja! Nu kommer jag allt ihåg. Statsvetenskap va? Eller var det juridik? Eller vänta! Arkivvetenskap! Mvh Människa med koll born -78

   Kaffe låter mycket bättre. Jag kör på det.

  1. Ja, fast jag vill ju bara läsa sådant som blir för komplicerat när jag är stressad – vilket jag blir per automatik när jag pluggar 🙂

  1. Haha eller hur!? Har dock börjat inbilla mig att jag kommer att hinna en massa eftersom att jag ”bara” går hemma och inte behöver lägga tio timmar i veckan på att pendla med SL…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.