Snodd fredagslista om smink

Jag hade tänkte skriva om självmord idag, men det kändes alldeles för tungt och jag är redan för trött för att inte blir för känslosam. Så jag snor en lista från Maria som hon har snott från någon annan, som säkert också snott den från någon. Tvära kast!

1. Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?

Från säng till ytterdörr: 30 minuter om allt går som jag vill. Då har jag borstat tänderna, sminkat mig, fixat frukost till mig och Isak, fixat kläder till mig och Isak, packat min väska och kommit ihåg både min lunch och min bok. Duschar jag tar det en kvart extra, duschar jag efter en sömnlös natt tar det tjugo minuter extra.

2. Och inför en utekväll då?

En timma om jag fixar håret, men det var länge sedan jag orkade hålla på med pincurls och svinryggar – så säg 40 minuter inkl ombyte för att jag fått smink på kläderna?
225600_5605362436_9003_n
Utekväll back in the days.
trettio
Utekväll häromåret. Örhängen från Liza Hermeline!

3. Vad har du för sminkrutin?

På grund av inte så smidig hantering av ögonbryn i tonåren, så ser det ut som att jag har skabb ovanför ögon. Så om jag har en sminkrutin så är det att alltid se till att jag har ett par fullständiga ögonbryn innan jag går till jobbet. Eventuellt tar jag mascara också. En gång i tiden orkade jag med eyeliner eller ögonskugga, men underlagskrämer är fan döden av tråkighet. Dock skulle det kanske vara idé med en nu med tanke på den tonårsgefühl som omger min hud i dessa graviditestider.

4. Och hårrutin?

Just nu: not so much. Jag tvättar håret var tredje dag med livsbejakande schampo (true story – använder Urtekram), efter duschen borstar jag det (detta är enda gången jag borstar mitt hår). Är det nära läggdags kan det hända att jag fönar det och i sådana fall har jag utsläppt hår dagen efter. Men alltså nittio procent av min hårrutin är att sätta upp en man bun och gå till jobbet. Antar att jag är helt fel målgrupp för sådana här frågeformulär för tillfället. Det har inte så mycket med småbarnsliv att göra – jag är helt enkelt en periodare när det kommer till smink och hår.
IMG_4156
Förra året när min hårrutin innebar en kamp med hårfönen och tre olika hårprodukter efter varje dusch.

5. Hudrutin?

Jag tvättar mig? Innan smörjde jag mig alltid efter tvätt, men min hud har ändrat karaktär och blir inte torr längre. Tonårsfinnarna försvinner väl när jag har fött och ammat färdigt mitt barn antar jag.

6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

Ögonbrynspenna – har som sagt skabb-bryn.

7. Vad är din favoritprodukt just nu?

Ovan nämnda ögonbrynspenna. Den är från Loreal och den är brun åt det gråa hållet, inte åt det röda som 99% av alla bruna ögonbrynspennor är.

8. Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?

Jag är egentligen ganska skillad på smink. Förr i tin’ höll jag på med krämer, skuggningar, lösögonfransar and what not – jag har bara tillfälligt ointresserad av att lägga tid på det oftare än en gång i månaden. Sminkdiskussioner är det tråkigaste jag vet, däremot älskar jag sminktutorials.

IMG_2840
En fryntlig decemberkväll när jag plötsligt fick feeling och körde på hårföning, underlagskrämer och skuggningar som inte syns pga fylleselfie i mörkret.

9. Ändrar du sminket efter årstid?

Mon dieu nej!

10. Är du ofta osminkad?

Nej, jag har i princip alltid på mig att par ögonbryn.

11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot.

Rolig hår-anekdot: när jag trodde att Sure Baby Yes var ett ställe för bra frisörer och inte ett ställe för frisörer som tvingar på sin krystade ”kreativitet” på en och gick dit ihop om en fräsig frisyr. Kom ut med en undercut som började mitt ovanför pannan (”SOM ETT C LIXOM” enligt överentusiastiska frisören), och gick hela vägen bak till örat. Det såg ut som fläckvis håravfall. Ja herregud vad roligt det var att vänta på att det växte ut! Nästan lika kul som att vänta på att min Beatles möter Tone Norum-lugg skulle växa ut, efter ett besök hos en av samma salongs lärlingar, några år tidigare. Somliga av oss behöver göra om sina misstag för att vara riktigt säkra.

12. Vem piffar sig finast av alla du vet?

Jag har inga piff-idoler, men jag älskar folk som sminkar sig så att det syns. Särskilt om det är sextiotalssminkningar. Vilket kanske inte alls stämmer överens om bilden jag gett ovan, men jag gillar ju smink. Jag orkar bara inte med det just nu.

13. Ett absolut smink-nej?

Att bry sig om andras smink.

14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?

Sminksug, som suger bort allt smink i ansiktet på en sekund. Då skulle jag eventuellt orka sminka mig mer på dagarna.

15. Ett hemligt sminktips tack!

Det är inte så hemligt, men om man blöter fingret och sedan stoppar det i sin basögonskugga och smetar på ett rätt tjockt lager som sedan får torka, så funkar det hyfsat som primer även för oss som har ögonlock som ligger i veck och äter upp ögonskuggan.
||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

3 kommentarer

  1. Men alltså, VARFÖÖÖÖÖR är alla ögonbrynspennor rödbruna? Intressant lista för övrigt. Om du är sugen på en sminksug som suger bort sminket skulle jag rekommendera blinc mascara, den är helt awsome att tvätta bort, blir som gummi och man får inga pandaögon. Har revolutionerat mitt liv. Eller nja, men gjort att jag ö.h.t. orkar sminka mig ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.