TV-serier att se om

I juni ville jag ha önskerubriker och det fick jag ju! Men jag började må illa och blev trött rätt kort efter och inspon att sätta sig ner och skriva något var ju sådär. Men nu! Nu mår jag minsann inte så illa längre. Trött är jag förvisso, men det är väl ett naturtillstånd antar jag. Hanna ville i alla fall att jag skulle skriva om tv-serier att se om. Jag är lite med serier som jag är med böcker: once in a lifetime. Förutom när det kommer till Twin Peaks, som jag har sett elva gånger tror jag (och ja, i vuxen ålder tycker jag också att det spårar ur för mycket på slutet, även om jag som trettonåring blev så arg att jag började böla om någon sade så). Och Brideshead revisited såg jag faktiskt två gånger. Jo och så har jag ju sett repriser av Beverly Hills och Pantertanter när det har gått på tv. Sedan vet jag inte om jag sett om någon serie? Vad jag kan minnas i alla fall, mitt minne är ju sådär ärligt talat.

Jag tittar helt otroligt mycket på tv-serier faktiskt, så jag känner inte att jag hinner se om några även om de är fenomenala. Skulle jag ändå välja några att se om så skulle det ju så klart vara de serier jag tycker allra mest om och som har slutat sändas. Och Twin Peaks. I alla fall till avsnitt fjorton. Övriga serier är:

  1. Damages – Glenn Close som stenhård, ond advokat.
  2. The Wire – poliser som jagar dealers. Mycket bättre än det låter på min beskrivning.
  3. The killing – engelska versionen. Tog lite tid att komma in i, men sedan kände jag mig tom i flera månader när den var slut.
  4. Deadwood – vilda västern, konserverad frukt och whisky.
  5. Rome – romarrikets uppgång och fall.
  6. Brideshead Revisited – Jeremy Irons. No need to say more.

Serier jag ÄLSKADE och sedan bara tvärtröttnade på efter några säsonger och som jag definitivt inte kommer att se om är i alla fall Sons of Anarchy och Dexter. Kan så här i efterhand inte ens förstå att jag blev deppig varje gång jag insåg att det var flera månader kvar till nästa säsong. Och True Detective kommer jag inte ens börja se, men det vet ni ju redan.

Kanske att jag skulle kunna tänka mig att se om första säsongerna av Supernatural också.

Detta inlägg är skrivet med reservation för att jag har glömt minst tio serier, men det får väl bli ett annat, framtida inlägg om dem. Har ni tips? Shoot! Jag letar alltid efter nya serier. I övrigt är jag himla beredd på nästa säsong av the Fall, Sense8 och Jonathan Strange & Mr Norrell. De kan faktiskt inte komma fort nog.

 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.