På fjärde dagen – inskrivning

Nu vet, förutom pedagogen på förskolan, Katta, mamma och barnmorskan. Idag ringde jag och skrev in mig. Hade hoppats att de skulle säga ”kom om två veckor, vi bjuuuur på terapisamtal och tidigt ultraljud”. Istället sade Ultraljudsbarnmorskorna att det var sommar och det enda som får några tidiga ultraljud då är den som åker in akut. Och de hoppas jag ju att jag slipper. Sedan hänvisade de till Älvsjö som ett himla bra ställe, så jag valde det den här gången. Har varit där två gånger innan och fått himla bra hjälp. Förra gången var vi på Mamma Mia hos en barnmorska som påminde om läkaren i the Simpsons. Dvs hon kluckade lite åt allt vi sade och informerade inte om något i onödan. Så dumt! I denna tid av livet då man verkligen VILL bli informerad i onödan (givet då att det inte är dåliga nyheter).

Har inte lika ont idag. Däremot kände jag en kallare typ av smärta (alltså mon dieu vad jag analyserar, hur orkar jag ens?). Givetvis oroande. Nu känns det knappt alls. Också det är oroande. Alltså jag får nog bara ge upp. Försöka att se detta som ett lyckat försöka att bli gravid, men fram till vecka tolv så är det fortfarande inte mer än ett försök.

Fick hem asmånga fina kläder från tradera idag. En röd kjol från Filippa K, en skir blus med rosetter från Zara, någon ekologisk tröja, en polarn och pyret-pyjamas till Fison, linne och jeans till honom med. Fick allt för utropspris utom linnet som gick upp från 29 kronor till 41. Allt kom däremot från samma säljare = en fraktavgift = win. Tänker på att min kropp kommer förändras igen. Jag hoppas att det går bättre den här gången. Men alltså utgångspunkt ”äta typ hälsosamt för det mesta och träna tre gånger i veckan” lär ju vara bättre än ”försupen, totalt otränad och chipsberoend”. Hoppas jag. Med min kropp vet man faktiskt inte. Men det vore ju förbannat om jag fick in ryggskott som rutin igen.

På väg till posten för att hämta traderapaketet och min nya dator (HURRA):

– Vars ska vi mammaaaa?
– Vi ska till posten och hämta paket.
– Ska vi hämta mitt syskon nyyyy?

Det gulligaste som finns. Att han inte säger ”nu” utan ”nyyyy”.

Exakt den historien berättade jag som avslöjande för mamma. Precis innan hade jag sagt att ”nu får du hålla masken, för pappa får inte veta något än”. Hörde allt hur den där masken var på väg att spricka i kanten av håll – men alltså, pallar inte säga till för många än. Men mamma måste få veta innan Alex föräldrar för att, ja, hon är min mamma och det är min kropp som kom från henne. De får veta imorgon, för vi är på landet i tio dagar och det finns inte en chans att jag kan dölja mitt välsignade tillstånd under den tiden.

Klockan är 22,27 och jag är fortfarande vaken. Se där!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.