web analytics

Ett plus! Eller ja, två streck!

Efter en vecka med ganska jobbig mensvärk, som väckt mig på nätterna, konstigt plötsliga anfall av illamående och allmän skum känsla i kroppen kom jag hem från jobbet och drog fram sticka tre av tjugo från Testlagrets paket. Pinkade i ett glas och satte ner stickan. Förra gången jag var gravid tog det en halv sekund innan det var ett illrött plus på Clearblues test. Nu tog det kanske en halv minut innan ett svagt streck visade sig och jag hann ge upp på den tiden. När strecket väl kom fick jag vrida och vända på stickan i femton olika ljus för att konstatera att det INTE var ett spökstreck. Hur som helst: känslostorm uteblev. Det här var alldeles för overkligt.

När Alex kom hem kunde jag inte sluta le. Inte för att jag var så överdrivet lycklig utan för att jag är så jäkla dålig på att vara hemlig. Så cirka en kvart efter att han kom in sade jag någonting om mat, någonting om Isak och ”förresten så är jag nog gravid”. Varpå hans första replik var ”Jag ska ALDRIG lita på något du säger om din kropp igen”. För ja, det är ju andra gången jag har varit totalt uppgiven kring möjligheten att något ens ska vilja växa i den här kroppen och min inställning har varit ”vi försöker ett halvår, sedan får vi hjälp, sedan kanske det kommer ett syskon i mars 2017 om vi har tur”. Nu blir det syskon i mars 2016. Om vi har tur. Fortfarande lite orolig över att det gick för lätt. Med PCOS ska det inte gå på andra försöket… får man behålla det ändå?

 

 

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.