web analytics

Idag har internet lärt mig…

… hur oerhört synd det är om detta barn som redan är tre och inte ens har ett syskon på gång.  Så vi kan väl säga att jag inte gillar internet alls just nu. För även om jag vet bättre, med bröder som är nästan fem och elva år äldre än mig, så blir jag så sjukt stressad av två barn inom två års-normen, och ganska ofta får den där skitnormen mig att känna mig usel. Ja, jag vet bättre på ett intellektuellt plan, men på ett känslomässigt plan är det så oerhört jobbigt att läsa folks obetänksamma kommentarer om syskonkärlek som bara existerar inom en gräns på allra högst tre år. Särskilt när jag har postmenstruella symtom. Som jag brukar ha strax innan de premenstruella drar igång. Hurra för livet. Nej.

||||| 0 Gilla! |||||

24 kommentarer

 1. Sånt här är på riktigt en stor bidragande faktor till att jag inte vill ha barn, att folk liksom ska lägga sig i och kommentera och skuldbelägga om allt möjligt skit som de inte har att göra med. Jag har själv syskon med 4 och 8 års mellanrum, och tänka sig att vi ändå har en bra relation! Min syster har barn med närmre 5 års mellanrum, och hon fick också höra en hel del sådan här skit. Fan också, nu blev jag förbannad.

  1. Jag förstår dig, jag ville inte själv ha barn på grund av allt skitskuldbeläggande som finns överallt. Och det är precis så illa som jag befarade. Vissa dagar känns det verkligen skitsamma, men när kroppen i övrigt inte är i balans på grund av hormoner eller sömnbrist eller bara hederlig överarbetning så blir det påfrestande för det är ÖVERALLT. Har brutit med vänner för att jag inte pallar med deras skuldbeläggande föräldraskap. Skulle inte tveka att göra det igen. Hellre ensam än i dåligt sällskap (dock att jag aldrig är ensam pga mina asbra brorsor).

  1. Ja!! Jag fattar inte varifrån folk får bilden av att det inte går att ha bra relationer med sina äldre syskon? Och jag fattar inte varför det ska kännas så jobbigt att folk har den åsikten när jag själv VET att det inte behöver vara som de tror.

 2. Suck, dumma internet. För vår del minskade syskontjatet från omgivningen när vårt barn var ca fyra. Antar att alla gav upp…

  1. Ja internet suger faktiskt ibland. Jag tror att jag måste börja bli mycket mer selektiv med vad jag läser… men det blir liksom som ett sår som inte går att sluta peta i när vissa ämnen dyker upp.

   Ändå skönt att de gav upp, även om de borde haft vett att hålla tyst från dag ett!

 3. I dag har internet lärt mig att jag inte borde vara med i en Facebookgrupp för pseudotvillingar eftersom det blir 19 månader mellan Sigge och Kejsarinnan och GRÄNSEN FÖR PSEUDOS GÅR VID 18 MÅNADER FAKTISKT och om det inte ”är så himla noga” så kan ju gruppen byta namn till ”tips och råd för föräldrar” istället.

  Så – internet suger verkligen oavsett hur tätt man har mellan barnen kan vi ju konstatera! Och Fisak kommer älska sitt lillasyskon massor, och tvärtom, oavsett när hen behagar komma, puss!

  1. Haha internet är faktiskt skitdåligt ibland. Som jag skrev ovan: jag borde vara mer selektiv betydligt oftare. Men av någon anledning har jag skitsvårt att sluta läsa sådant jag inte mår bra av och att stänga av notifikationer i diskussioner som drar ner mig, när jag redan från början är ur balans.

   Och tack fina du som BLIR TVÅBARNSMAMMA IMORGON DET ÄR SÅ GALET ATT JAG INTE ENS KAN KOMMATERA SOM EN NORMAL MÄNNISKA LÄNGRE FATTARU VAD BALL PUSS!!

 4. Kram!
  Vi har fått höra det till dödagar. Nu när vi har en på gång, första är strax fyra, vad får vi höra då? Ingen pepp om nån trodde det, mest typ hur oerhööört jobbigt det blir nu när vi legat av oss småbarnsskillsen, hur ingen glädje alls barnen kommer ha av varann pga av det enorma glappet emellan dem, och hur extra tuff tvåbarnschocken kommer bli. Tack. Jamen, just det, även att om vi snabbar oss lite mer efter denna så kan vi ju faktiskt hinna med tre innan jag blir för gammal…
  Skjut mig.

  1. Fy fan för folk! Jag försöker komma på något intelligent att säga, men blir ärligt talat bara stum av exakt hur mycket dumhet som finns. Varför skulle det vara jobbigt? Varför skulle skillsen vara sämre nu än med första barnet? Gaaaah! Som sagt, nästan fem och elva år mellan mig och mina bröder och de är mina bästa vänner. Jag har aldrig saknat att ha ett syskon nära i ålder (så jag fattar inte varför jag bryr mig så mycket när folk tjatar ibland). Kram!

 5. Fan vad det är fel på folk. Fattar inte den här med att det verkar som att barn är något slags projekt man ska ha överstökat.

  1. Jag fick ju frågor om syskon redan innan min mage hade börjat växa med Isak. Det var en härlig tid, om en härlig tid får ens hjärna att implodera.

 6. Internet kan ta sig. Jag har syskon som är 13 och 15 år yngre. Älskar dem massor. Och Robin och Morris avgudar Robin, trots 11/13 års åldersskillnad. Men också: Robin var lycklig även innan han fick syskon, så även om syskon är great så är det inget som krävs för att man ska växa upp till en lycklig och komplett människa.

 7. Bullshit. Familjekonstallationer är inte som någon jävla idiot bestämt på nätet. Mina äldsta systrar är nästan 25 år äldre än mig, & dessutom halvsyskon. Fuck konventioner. Familjer ser ut precis som man själv vill.

  Själv har jag redan tänkt ut att min eventuella unge får leka halvsyskon med alla sina miljoner kusiner. Eftersom jag själv har 5 syskon kommer det förmodligen krylla av kussar nämligen. Problem solved. <3

  1. Haha bra plan! Jag har två brorsor, men ingen av dem verkar vilja ha barn så jag är den som ”måste föra släktnamnet vidare” som pappa så fint sade en gång. Jo – det är ju viktigt att vi Jonssons inte dör ut!

   På ett intellektuellt plan vet jag ju att det är jävla trams när folk bölar om rätten till ett syskon inom jättesnar framtid efter det senaste barnet, och jag vet också att de flesta med den typen av åsikter är rätt tråkiga människor generellt och inte några som egentligen finns i mitt liv. MEN, ibland blir det ändå jobbigt med alla dessa åsikter som folk inte bara kan hålla för sig själva.

   Annan intressant grej; min äldsta bror är min halvbror och av någon anledning verkar folk tro att halvsyskon är lite mindre syskon än helsyskon, men han har ju för fan varit en del av mitt liv sedan jag föddes och jag har ju varit en del av hans liv sedan jag låg i mammas mage så hur skulle vår relation på något sätt kunna vara halv? Och även om vi hade bott isär under uppväxten eller what ever, så hade vi ändå kunnat ha en hel jävla fantastisk relation. Folk. USCH.

   <3

 8. Tänk då på mitt stackars barn som fyller 4 imorrn och som inte har ett endaste syskon! Hur ska det gå för henne i livet? Om jag hade skaffat två barn med typ 2 år i mellan hade jag förmodligen tagit livet av mig eller åtminstone blivit stammis på psyk. Hade fan aldrig orkat. Och jag vet att en förväntas orka det, men jag hade då inte gjort det. Nä, ett barn är min grej!

  Och HATA pms, PMS, pmdd och hormoner whatsoever! kram

  1. STACKARS BARN! Hoppas att hon finner orken att le under sin fyraårsdag trots att hon inte har sitt andra syskon på väg. Nej men jag hade inte heller pallat, framförallt för att jag inte ääääääälskade det som folk refererar till som bebisbubblan. Jag mådde rätt kasst då, och jag mådde även uselt under graviditeten – om jag hade tvingats ta hand om ett blöjbarn då hade jag också skjutit mig. Hårt och länge. <3

 9. Hej!

  Först vill jag tacka för en bra blogg, du skriver många tänkvärda saker!

  Angående syskon så borde du lyssna på podden Pampers Barnvagnspromenader där Luise Hallin (barnpsykolog eller något liknande) hävdar att barnen och föräldrarna mår bäst om det är lite längre mellan syskonen. Men framförallt att man ska lyssna på sig själv och inte lyssna på alla andra.

  /Lisa

  1. Tack snälla du! Blir så glad av det du skriver. Ska genast kolla upp den podden, så att jag har bra sällskap till jobbet imorgon.

 10. Kan så relatera till detta som ensambarn. Var och varannan gång jag svarar nej på frågan har du några syskon, så möts jag av medlidsamma blickar, eller kommentarer som syftar till att problematisera mina upplevelser, typ: åh då har du gått miste om något, jaha så då är du bortskämd, men du vill väl själv ha mer än ett barn? Osv osv i all djävla oändlighet. Vid ett tillfälle sa någon tom ” åh men gumman…..” Med eftertryck. (????????)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.