Nästa lektion till mitt barn: tiga är guld och platina

Ja ni vet ju hur det här säkert. Från cirka tjugofem och framåt ökar det omotiverade intresset från omvärlden. När ska du få barn EJENTLIEN och tänk nu på vad du missar och jag vet inget om ditt liv, men jag tänker ändå tala om för dig att du kommer ångra dig jämt och för resten av dina dagar om du inte gör mina val. Precis som att barn är något alla bara vill och kan välja att få, sådär i en krystning. Och när åldern närmar sig trettio ökar skaran intresserade och frågorna blir allt mera ingående och det är ju faktiskt sjukt att tänka lite närmre på. Fattar folk att de egentligen frågor om ens sexvanor?

En dag stod jag i alla fall där och var gravid, vid trettiotre års ålder, fast jag inte trodde att jag kunde bli det, och inte ens hade försökt, för jag visste ju inte om vi ville, och då, långt innan det första barnet ens kommit ut och magen knappt börjat puta litegrann, då började frågan om nummer två komma.

Nu fyller barnet tre i mars och det är så mycket att det förmodligen bryter mot någon konvention, för alla barn förtjänar faktiskt minst ett syskon i jättenära ålder nuförtiden. Allt annat är egoistiskt. Syskon med mer än två år mellan sig hatar förmodligen varandra och ensambarn blir knarkare så småningom (och så lär de sig aldrig att dela med sig, så de kommer inte knarka lite heller).

Sanningen är att vi kanske vill ha fler barn, eller så vill vi kanske inte det. Jag kanske kan få fler barn, eller så kan jag kanske inte det. Jag vill i alla händelser slå alla som frågar, tänker eller ens andas något om syskon åt mitt håll just nu.

Hur som helst. Nu ska ni få veta något roligt.

En närstående är gravid och Isak har lärt sig att säga ”mamma har en bebis i magen”.

Tänk så kul det kommer att bli när han säger det inför någon av alla dem som tycker att NU ÄR DET VÄL ÄNDÅ PÅ TIDEN.

Ja sannerligen. Det kommer bli en lång vår i år.

Ridå.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

14 kommentarer

 1. SOM jag känner igen mej i detta!! Att vara 35 och ha varit tillsammans med sin kille i 13 år gör att en ses som ett freak av vissa. Så sjukt tröttsamt att jag inte ens orkar.

  Haha, ja, jag har tänkt på det också, att folk faktiskt frågar om ens sexvanor. På något vis skulle det kanske vara lite uppfriskande om nån bara: ” Tycker ni ska sluta med skydd och ligga massor!!” Eller inte…

 2. Låter onekligen spännande, lycka till med det 🙂

  Jag blir så förundrad varje gång människor frågar om barn, hur de kan tro att det på något sätt angår dem. Jag har inte barn för att jag inte kan eller inte vill. Vad ska andra göra med den informationen? Tycka synd om mig? Övertala mig (lycka till, säger jag bara)?

  1. Tack! Fick börja med att säga till på förskolan igår att NEJ det ligger inte ett barn i min mage. Det blev lite tryckt stämning efter det, av någon fånig anledning.

   Haha EXAKT! VAD ska folk göra med informationen?

 3. Ja, herregud vad folk tjatar! Det är ju sp synd om barn som inte har syskon och bla bla bla bla . Nästa gång ska jag säga att det är synd om barn som kommer till bara för att folk tjatar om att alla ska ha minst två barn, ha! Men jag är inne på Lisas linje! men tiden avtar tjatet. Elly är ju snar fyra och jag får inte frågor om när tvåan kommer lika ofta längre.

  1. Men eller hur?! Jag fattar inte att folk kan tro så mycket om sig själva, att de skulle kunna ändra ens ståndpunkt i en så stor fråga.

 4. K är snart 12 och jag får fortf frågan om jag inte ska ha fler. Och själv är jag ju ensambarn så måste haft en himla tur som inte blivit en egoistisk storknarkare 😉

 5. Min äldsta dotter var 10 år när jag blev gravid för andra gången. Hon hann fylla 11 innan minstingen föddes. Av alla välmenande recensioner gällande mina reproduktionsrelaterade livsval var det en expertkommentator som utmärkte sig lite extra. Jag fick berättat för mig att mina barn inte skulle komma att ha någon ”riktig syskonrelation”. Jag har svårt att se ngt mer riktigt än kärleken som finns dem emellan, men så är jag ju blott en lekman på området ☺

  1. Men vilken sjukt osympatisk sak att säga? Jag har två bröder – en är fyra och en är tio år äldre och vi är de bästa av vänner ändå. Vem säger att syskon får en riktig relation bara för att de föds tätt inpå? Jag har många vänner som knappt har någon kontakt alls med sina nära i ålder-syskon. Mon dieu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.