Långhelg – en recension

I fredags var det planeringsdag på förskolan (eller föris, som en del säger), så jag tog ut en föräldradag och hängde med Isak. Vi gick ut hårt med ett besök i min före detta hatgalleria, numera älskgalleria: Liljeholmsgallerian. I Älvsjö går det nämligen inte att köpa Soyatoo spraysojagrädde och jag kan inte leva utan att ha minst två burkar i lager, dessutom var jag tvungen att besöka Systemet, köpa en gå bort-present och göra något på Claes Ohlson som jag glömde. Ja ni hör ju själv – Liljeholmsgallerian har allt. Till och med en Stadsmission! Isak var peppad och hade shoppingväskan moderiktigt hängande i armvecket.

Eftersom att gallerian befinner sig hyfsat nära Annan, Daniel och Judit tog vi en rövare, som pappa skulle ha sagt, och körde hem till dem på vägen tillbaka. Laddade med delicatobollar, veckans bulle från Gateau och alldeles för många dåliga ordvitsar. Efter fika blev det park och i denna park fanns rinnande vatten! Helt fantastiskt, tyckte både jag och Isak. Dock höll jag mig från impulsen att nakenbada i rännan och lämnade över till Isak som klädsamt plaskade lite vid kranen (om klädsamt betyder ”ta något i besittning och bara låta andra barn leka med det på nåder”):

Sedan åkte vi hem, Alex tog över och jag drog in till stan igen för att få tag på en vajer till min stickning, fondla lite garn och boka frisörtid. Vad sällan jag ”går på stan” nuförtiden, kände jag och ville genast konsumera massor bara för att. Det gjorde jag inte. Jag köpte det jag behövde, sedan åkte jag hem med huvudet högt. Inte helt oväntat avslutades kvällen med två avsnitt av Damages, koftstickning och bubbel. Levde farligt och stannade uppe ända till klockan 23.03. Som tack för det, vaknade Isak halv sex dagen efter – tillika veckans mest fullbokade dag.

Lördag började då alltså med att Isak ilsket väste ”nu räcker det” klockan halv sex på morgonen, och det kan jag säga att där hade han helt fel. Det räckte sannerligen inte, med de få timmar sömn jag lyckats fånga den natten. Alex gick tålmodigt upp med barnet, medan jag låg kvar och knöt nävarna i sängen. Strax innan åtta gav jag upp och gjorde mig reda att ”möta dagen”, som det heter. Det gick hyfsat, trots allt. Efter frukost tog vi bilen till pendeln, där Alex klev på och åkte till jobbet. Jag och Isak åkte vidare fyrtio minuter ut i skogen för avlämning hos barnvakten, tillika Isaks faster. Detta skulle gå snabbt, eftersom att jag skulle hem och hinna städa/sova/fixa innan poddinspelning. Men det gick så klart inte snabbt, för dels blev Isak skrämd av en hund och då hade jag inte hjärta att vända på klacken och dra. Dels, när jag väl drog, så ballade min GPS ut i bilen och jag hamnade i Tullinge och Västerhaninge och på motorväg innan jag kom hem. En omväg på en timma – tack för det, Google maps.

Jag kom hem och torkade av spisen i vredesmod, medan jag tänkte på hur synd det var om mig. Sedan bestämde jag mig för att skita i städningen och sova istället. Så det gjorde jag! Och när jag vaknade körde jag in till stan, fickparkerade som en gudinna och medverkade i ett avsnitt av Rätt avigt (kommer upp under dagen). Pratade i en sjukt fräsig mikrofon:

IMG_1166.JPG

Efter podden hämtade jag Isak, som blev så kränkt att han sprang iväg skrikandes med armarna över huvudet in i ett stall. Han sprattlade som en fisk på min axel när jag bar ut honom och avslutade med att slå mig, inte bara på kinden utan även mitt på glasögonen så att de skavde in lite skönt i näsbenet. Funderade en stund på om jag inte skulle byta ut Isak mot Kiwi, som hoppade in frivilligt i bilen, men sansade mig och log milt mot mitt barn istället. Vi hade trots allt stor publik av en massa nyfikna människor och man vill ju vara EN BRA MAMMA TIHI FNISS *magsår*.

Sedan åkte vi inte vilse, tack och lov för vi hade en tid att passa. Vi kom hem samtidigt som gästerna, som vi bjudit in för att få hjälp att sätta upp hyllor. Detta visste de så klart om innan, de visste också om att vi skulle testa Bun Meat Bun i Farsta, så efter en snabb överläggning gjorde vi en härlig könsuppdelning. Kvinnorna tog barnet och införskaffade mat, männen öppnade varsin alkoholfri öl och började sätta upp hyllor. Jag är inte jättestolt, men jag hade blodsockerfall. Så. Kvällen avslutades med att hyllorna kom upp (yay!!), men det får ni bild på en annan gång.

Idag vaknade vi till valdagen. Isak tog sovmorgon till klockan sex, vilket ju var snällt eftersom att jag levde farligt igår med och var uppe ända till klockan elva. Alex åkte till jobbet vid nio och efter det grät Isak efter att få åka bil. Jag hade ju kommit på vad vi skulle göra på Claes Ohlson, så vi åkte dit. Shoppingväskan moderiktigt på svaj:

I torsdags var jag på utrymingsledarutbildning på jobbet. Den inleddes med att vi fick se en autentisk inspelning från en klubbspelning där det börjar brinna och allt till slut slutar med att över hundra personer dör (the Station night club fire). Fruktansvärt obehagligt, men säkert nödvändigt att se. Jag insåg till exempel att vi har alldeles för dåligt brandskydd hemma. En brandfilt och ett brandalarm, men det täcker egentligen bara halva lägenheten. Med filmen i alldeles för färskt minne, köpte jag två burkar med brandsläckningspulver och filurade lite på en portabel brandstege, men kände att det skulle vara att passera någon slags gräns för neuros så jag lät bli den (kommer eventuellt ångra detta om det börjar brinna).

När vi körde hem såg vi att folk stod utanför sina hus och sålde saker här i området. Förbannat! Villaföreningens garageförsäljning, givetvis helt oannonserad och dessutom på en dag då jag inte hade tagit ut pengar. Som av en slump hade jag dock hundrafemtio kronor på fickan och för dessa fick jag, till Isak, tre par långärmade tröjor, två kortärmade, ett Helly Hansen-regnställ och två leksaker. Allt helt nödvändigt. Även leksakerna eftersom att de lät mig fondla alla kläder som låg framme, tills jag hittade rätt utan att Isak blev otålig.

IMG_1186.JPG

Sådärja! Dagen avslutas med val, en löprunda och en böngryta. Imorgon vaknar vi upp till en ny regering och ett stort gäng feminister i riksdagen. Eller hur?

 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

    1. Han blev ett mycket fridfullare barn när vi hade kört en stund. Tack och lov. Annars hade jag vänt och bytt honom mot hunden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.