web analytics

Vardagspusslet

Så. Jobbschemat för hösten spikat. Två lämningar och två hämtningar i veckan. Två dagar med avgång innan halv sju från hemmet. Allt i en snitsig Excel-tabell. Vem som gjort den? Jag så klart. Komplett med uträkning av plus- och minustid samt avdrag för lunch. Alltså jag älskar ju Excel. Älskar dock inte vardagspussel. En del av mig tycker att det är rätt att Alex tar mer hämt och lämn eftersom att han pluggar och inte jobbar heltid. En annan del av mig tycker att jag är en sunkig, försummande medelklassman som prioriterar jobb framför familj. Men jag tänker att den där sunkmannen hade lämnat över allt på sin fru och att jag i alla fall försöker bränna ut mig själv för att fixa heltiden och samtidigt ta 40% av hämtlämnet. Med bonusen att jag antingen har dåligt samvete för jobbet eller familjen. Big win!

IMG_0695.JPG

||||| 0 Gilla! |||||

2 kommentarer

  1. Vilken LYX till arbetstider! Det är sånt jag drömmer om när jag drömmer om att flytta till Sverige! Börja nio och sluta halv sex, drömtillvaro. Men har du ingen lunch?

    1. Jag har ju inte sovmorgon när jag börjar nio, utan jag kommer så sent för att hinna lämna och när jag slutar halv sex hinner jag knappt träffa Isak eftersom att det är en tid på dygnet då det ofta tar över en timma att ta sig hem. Men det funkar ju om det bara är någon dag i veckan! Och det är helt klart bättre än att sitta från sju till halv sex, som jag gjorde många gånger innan. Nu har vi ju tacksamt nog lyckats minska möjligheterna till övertid för min del – vilket både känns skönt och stressande.

      Jag tycker att det är svårt att få ihop allt med jobb och sedan hinna hem i rimlig tid för att umgås med familjen, städa, äta, träna och sticka ( 😉 ). Men jag kanske bygger upp för mycket stress i mitt huvud kring detta egentligen.

      En halvtimmes lunch hursomhelst! Och typ två timmars pendling per dag. Lite mindre på morgonen än på kvällen. Hur ser tiderna ut i Bogota?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.