Köpenhamntips!

Vi var ju i Köpenhamn för två veckor sedan, och eftersom att maj tydligen är årets hittills mest jobbiga månad (både på bra och dåliga sätt) har jag inte hunnit skriva något alls om det. Men här ska ni få er ett tips!

Eftersom att jag har gjort misstaget att åka till turistattraktioner flera gånger i Köpenhamn var jag inte så sugen på att göra det igen. Det finns ju roligare sätt att spendera en ledig dag än att behöva ha kroppskontakt i långa köer med okända människor. Så vi googlade upp några tips om alternativa Köpenhamn och hittade bland annat cisternerna i Søndermarken. Vem vill inte gå ner under jord och titta på ljusutställningar i betongvalv egentligen, undrar jag? Alla de som åker till Tivoli och Lousiana och Den blå planet exempelvis. Vinst, med andra ord.

2014-05-03 006
Plötsligt i parken: Moder Danmark står och håller sina danska små utvandrarbarn i famnen. Inlåst i en krypta. Typ.

Söndermarken är en, förmodar jag, skitdålig skiva med Lars Winnerbäck. Søndermarken däremot, är en stor park i stadsdelen Fredriksberg och bara den är värd ett besök. Om du inte känner för att gå ner under jord och bort från dagsljus alltså. Jag älskade personligen det råa klimatet när vi kom ner i valven, men det är helt klart utställningen som gör upplevelsen. Den här gången var det Andante av Christian Lemmerz, som pågår till någon gång i november och borde besökas av alla som ens kommit i närheten av att sniffa på en goth. Varsågod för tips!

Så. Vad ska jag besöka förutom tortyrmuseet när jag åker till Amsterdam om tre veckor?

2014-05-03 012

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.