web analytics

En smart människa är tyst

Nu ska ni få lära er en sak av mig barn: bara för att det är fult att ljuga, betyder det inte att det är bra att tala sanning jämt.

I februari någon gång kände jag att det var dags att utnyttja min arbetsplats gruppförsäkring hos Skandia. För även om jag varit lyckligt lottad i mycket, vet ju ingen vad som händer i framtiden. Jag ansökte om att bli försäkrad vid sjukdom och olycksfall och lade till livförsäkring och trygghetskapitalförsäkring.

Första försäkringen som blev beviljad var den för olycksfall. Det gick ganska snabbt. Sedan tog det väldigt lång tid plötsligt.

Efter nästan två månader ringde jag för att se vad som hade hänt. Det visste ingen. Att ringa till Skandias kundtjänst för att prata om sina försäkringar visade sig nämligen vara ungefär lika givande som att ringa till sin granne och prata om sina försäkringar i Skandia (oavsett om grannen jobbar på Skandia eller inte). Fråga mig inte varför de har en kundtjänst, för jag vet inte. De kunde se i en dator att jag hade fått ett avslag, men inte på vad och inte när, och vilka försäkringar jag hade kunde de inte heller se, men det där avslaget behövde jag inte alls bry mig om, det kunde de säga. Det är tydligen väldigt ovanligt med avslag, så det var säkert bara ett missförstånd.

Så. Idag kom avslaget med posten och det var inget missförstånd. ”Den sjuk- resp trygghetskapitalsförsäkring du har sökt kan inte beviljas. Orsaken till beslutet är att vi bedömt att risken för försäkringsfall ökar på grund av att du är under pågående behandling för ångest, sömnstörning och stress”.

När jag har varit symtomfri i tre år är jag välkommen att söka om försäkring igen. Innan dess är jag välkommen att kontakta kundtjänst (som inte vet något) med frågor. Vill jag överklaga ska jag däremot gå raka vägen till en domstol.

Alltså. Jag har fortsatt att gå till min terapeut sedan två år tillbaka ungefär en gång var femte vecka eller så. Om ens det. Bland annat för att jag ibland får ångest, har en del sömnproblem och periodvis känner mig stressad. Ni vet – så som ganska stor del av befolkningen gör utan att söka hjälp för det. Jag tänkte, när jag fyllde i den där sabla hälsoblanketten, att det väl är BRA att jag visar att jag försöker hitta lösningar på mitt lidande istället för att ta ut det på andra. Men det är det så klart inte. För nu kanske alla de där problemen orsakar en hjärtinfarkt och då vill inte Skandia hjälpa till. Och förmodligen inget annat försäkringsbolag heller. Och det värsta här att jag nog inte ens är lite förvånad när jag tänker efter. För det är precis så här som det borgerliga skitsamhället ser ut. Och ja, jag kommer att skrika jävligt högt när jag demonstrerar på första maj i Malmö i år. Och nej jag orkar inte ens skriva hur dumt jag tycker att allt det här är egentligen.

Och så var det med det. En smart människa är tyst, som sagt.

||||| 0 Gilla! |||||

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.