Den ständiga källan till ågren

Städning av hemmet. Vi har testat alla möjliga typer av scheman och fördelningar men inget funkar. Summan av det här hemmet är att det finns för mycket saker och för lite tid att orka på. Så ja. Jag funderar allvarligt på att gå alliansen ärenden och skaffa städhjälp och jag har ungefär all ångest kring det här som finns. Jag kommer att stödja ett system jag i grunden tycker är fel och jag kommer att låta någon annan ta hand om sådan som vi borde kunna fixa själv. Men jag kommer förhoppningsvis kunna känna att vi fortfarande kan leva ihop, alla tre, på samma yta. Och så tänker jag att vi i alla fall kan skänka delar av skattereduktionen till något projekt som alliansen inte stödjer. T.ex. kvinnojourer eller palestinaorganisationer. Varför inte hela skattereduktionen? För att vi lever på en administratörslön och ett studielån samt inkomst från ströjobb.

Hur är era tankar kring städhjälp och hur får ni det att fungera hemma hos er?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. VI är inne på exakt samma spår. Ständiga bråk pga stök, en farmor som städar när hon är här, SKAMMEN över att hon gör det, vilja ha städhjälp, men alltså… nej, det går ju inte ihop med det vi tror på?

    1. Exakt så! Det strider mot allt vi egentligen tror på, men känns som enda utvägen för att få vardagen att funka. Vi får se hur vi gör. Jättesvårt beslut.

    1. SÅ. Nu kan jag kommentera igen. Det var då fan vad allt skulle strula, men nu tror jag att det funkar.

      Just ja! Det var ju faktiskt en himla bra diskussion där från flera håll. Måste läsa igenom igen – tror bara att jag hängde med typ halva. Minns att någon inte tyckte att det var rätt att göra skillnad på rut och rot. Det gör inte jag. Skillnad alltså. Tycker att de som kan betala, ska betala oavsett. Ser inte ner på hjälpen folk får, utan systemet som byggts upp bakom. Och det systemet tycker jag så illa om att det nog lutar åt att vi försöker införa städdag. Igen. Håhåjaja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.