Tid

Läste en gång att anledningen till att tiden går snabbare när vi är äldre är att den är en mindre del av våra liv. Det vill säga att en vecka av trettiofem år är en mindre del än den är av två år. Dessutom har vi varit med om vardagen så många gånger att hjärnan känner igen allt. Det tar längre tid att ta in nya intryck än dem vi redan vant oss vid.

Men de där förklaringarna spelar ju inte så stor roll när jag sitter här och å ena sidan längtar hem till familjen, men å andra sidan känner att jag precis kom hit och att jag inte riktigt hann med att torsdag blev söndag och att helgen i Örebro som jag och mina brorsor pratat om så länge redan är slut. Hur kan saker som vi väntar på i en evighet, knappt hinna snudda vid en när de drar förbi?

Önskar ibland att vi bara kunde få bo på en stor jäkla gård. I varsitt hus. Jag, mina familjer och alla jag tycker om. Slippa det här tramset med avstånd och längtan och dagar som går alldeles för fort. Sedan kan vi sitta där och gå varandra på nerverna i all evighet. Vilken dröm!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

5 kommentarer

  1. Eller, ELLER, så kunde de sluta upp med att inte bygga ut teleporteringstekniken, det är en skandal att den är så eftersatt! Begriper inte att vi fortfarande skumpar runt på långsamma bussar och tåg och bilar och flygplan detta framtidens år, jag är så jävla besviken på 2000-talet hittills…

    1. Jag är så med dig i detta resonemang. Vid det här laget borde faran att morphas till en insekt vara så gott som obefintlig vid teleportering.

    1. Alltså jag tror inte jag hade pallat att bo utomlands. Avståndet mellan Stockholm, Örebro och Lund räcker gott och väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.