web analytics

Inte längre en självklar person

Jag blev gravid och människor jag trodde var mina vänner slutade att höra av sig. Det är en återkommande sorg i mitt liv. Inte sådär varje dag, men då och då. Jag vill vara den som sträcker på ryggen åt det och säger att, HA, du förtjänar ändå inte mig och verkligen mena det, men det funkar bara ibland. Andra dagar blir jag ledsen, osäker och ängslig fast jag bara vill vara lite skönt blasé. Vill helst inte berätta det för någon, för då kanske det smittar. Målar fan på väggen och tänker att nu är det väl bara en tidsfråga innan någon mer slutar höra av sig. Jojo och så kommer jag sitta här och bara ta del av umgänge via bilder som andra lägger upp på nätet till slut. Blir samtidigt lite offerkoftebutter och tänker att jag minsann ska komma på något jätteroligt dit jag ska bjuda ALLA. Alla utom den som inte bjöd in mig den här gången heller.

Och egentligen är jag ju van vid det här laget, men ibland så dyker det upp en ny utebliven inbjudan som påminner mig om att jag inte räknas längre. Det gör mig ledsen, när jag inte är beredd. Kanske mest för att jag blir påmind om att det jag verkligen trodde var en genuin vänskap, baserades på något så flyktigt som ett ölskum.

||||| 0 Gilla! |||||

6 kommentarer

 1. Åh vad jag känner igen mig. Gick och tänkte på att skriva något liknande i helgen, för det är exakt sådär det blev för mig. Så himla tråkigt och även om jag vill skita i det så gör det ju ont. Har dessutom familj och ”äldre” kompisar 60 mil bort så hade liksom inget att falla tillbaka på här uppe heller vilket gör att jag känner mig så himla ensam ibland. Usch.

  1. Hu ja. Även om det många gånger kanske inte funkar att vara lika spontan som innan barn, så vill man ju ändå få möjligheten att tacka nej själv och inte bara bli ratad.

   Dock: tacka fan att internet finns! Det är ju inte samma sak som att dricka kaffe tillsammans, men ändå! Så många bra människor det finns här och som finns kvar även om det inte blir så himla mycket irl alla gånger.

  1. Kan tänka mig det. Fick skäll när jag valde att vara nykter under en period. Fy fan vad folk är tråkiga egentligen.

   1. Haha, tror bara att folk inte vill att en ska vara nykter nog att komma ihåg vad de gör när de är fulla och berätta det för dem sen. 😛

    1. Förmodligen! Vilket ju är jättetråkigt, för även om fulla människor är rätt jobbiga att umgås med är det ju alltid ett fantastiskt nöje att berätta för dem vad de har gjort. Förutsatt att det är jag som berättar för dem och inte tvärtom då 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.