Internationella kvinnodagen – beviset på att världen aldrig lär sig

Redan igår började flera vänner lägga upp statusar på facebook om att de betackar sig ett grattis på internationella kvinnodagen. Men hallå, tänkte jag, det här har vi ju varit förbannade över i så många år nu att budskapet väl har gått fram? Finns det verkligen någon som är så korkad att den säger grattis idag? Ja tydligen. Det första som mötte mig på Facebook idag var nämligen det här:

ver

Jahaja Verum, ni har nog inte hittat en konsument i mig. Tog bort reklamen. Ville nästan anmäla den som stötande, men tänkte att det skulle ta fokus från reklam som är sexistisk på riktigt och inte bara sjukt korkad. Sedan kan vi ju fråga oss om det inte är så att det även är jag som är korkad som faktiskt tror att människor tar till sig saker även fast jag motbevisas hela tiden. Anyhoodles, jag säger som Rossana Dinamarca:

Vänner, idag på åttonde mars vill jag inte höra grattis. Det finns tyvärr inget att gratulera. Vi kvinnor har sämre lön och pension än män, vi tvingas leva med en vardagsrädsla, vi utsätts för sexuellt våld, rätten till våra kroppar ifrågasätts, vi har inte samma tillgång till makt som män. Bara för att vi är kvinnor. Så nej, gratulera mig inte. Bli feminist.
international-womens-day--001

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.