Rapport från konsumtionsfria februari

Det går ju faktiskt himla bra det här konsumtionsstoppet måste jag säga! Jag har inte köpt en enda pryl på två månader. Minus två appar, men den enda handlade om min hälsa (yoga) och den andra, ja den handlade ju också om min hälsa egentligen för det var en pusselapp till Isak så att han kunde tänka sig att sitta kvar i sängen lite längre än till kvart över fem en morgon.

Tack vare köpstopp, matplanering och löneförhöjning hade jag ett par tusenlappar över (galet!!) att ge till CSN i slutet av månaden. Det hände cirka noll med min skuld efter att jag hade gjort det så att eh… hurra för att vi fortfarande har tolv år kvar tillsammans CSN!

Det bästa med allt det här är att jag snart är helt fri från känslan att min livskvalité är beroende av vad jag köper. Och att även om vårt hem är fullt av prylar som tar tid att hålla reda på och ger mig ångest, så vet jag att vi i alla fall inte kommer få in några fler. Och att jag nu har sett en så pass stor skillnad i vår ekonomi att det känns helt okej att gå ner i arbetstid och lön trots att en av oss lever på studielån och ströjobb. Mindre prylar = mer tid för familjen alltså. Rimlig kompromiss.

537825_574056085975879_1773634274_n

En sak kommer dock att köpas snart. Nya springskor. Det finns inte att jag sliter ut mina knän på en kompromiss där.

Anyhoodles – har ni några fantastiska återvinningstips? Hit me i sådana fall!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

6 kommentarer

      1. Sluta upp med den där falska ödmjukheten, att berätta för folk om deras dubbelmoral är MITT jobb! 😉

  1. Jag har ju något av ett påtvingat konsumtionsfritt år (eller halvår pga kommer bergis gå bonkers när jag får lön ist för päronpeng) – och alltså, det är ganska skönt på ett sätt att ba: nej, det ska jag inte köpa istället för att vela hit och dit och sedan köpa något som jag inte behöver. Fast idag beställde jag en laddning fröer att så, men det kan väl ändå räknas som typ föda?

    1. Hahaha läste päronberg istället för päronpeng. Väldigt intressant lön må jag säga.

      Fröer är så klart föda. Och en kreativ hobby och det tycker jag ändå är typiskt bra grej att syssla med. Jag är ju mer av en ”åh ett extrapris, en chans som aldrig kommer igen!” och så kommer jag hem med ett par för stora knickers (har hänt) och ett par seglarskor fast jag tycker att seglarskor är asfult (har hänt) och plötsligt ser min garderob ut som om den tillhör en vuxen man som vill lajva femårig seglargosse. Och alla konstiga köksprylar och mjöler sedan. Som om Martha Stewart skulle ha tagit LSD innan hon skrev recepten till sina kokböcker. Mon dieu. Och allt för att jag tror att jag missar något alternativt att mitt liv blir lite lite bättre (vilket det i och för sig blir av kaffekoppar och glas, men vi bor ju på begränsad yta för att ta in fler tyvärr).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.