Muggkakan

Jag har läst om den som himla många gånger. Muggkakan. Alla gör den ju och lite därför har jag inte orkat mig på den själv innan. Men förutom att jag hela tiden strävar efter att vara alternativ (mvh unik snöflinga) så har jag inte heller hittat något riktigt bra recept. Alla recept verkar vara skrivna av hälsogurus som bara råkar ha ett lager av fiberhusk, casein eller något annat skumt i ett skåp hemma för jämnan. Eller så är det lchf:are med hokuspokus-mjöl som har varit i farten och publicerat recepten. Eller så är det någon som har gjort en efterrättsmugcake med två deciliter socker och jag ville ändå ha en lite nyttigare variant. Till slut tröttnade jag på att leta efter det perfekta receptet, så idag, när jag ändå var igång och vabbade, trollade jag ihop ett själv utifrån tre andra recept. Med ingredienser som finns i de flesta skafferier och finns de inte där så finns de garanterat på valfri närbutik. Och vet ni vad? Den blev faktiskt helt okej. Alex och Isak älskade den, jag är lite mer blygsam inför mina oerhörda talanger, men jo. Jag kommer göra den igen. Det kommer jag. Behold:

2014-02-13 003

1 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
½ banan
1 ägg
½ tsk bakpulver
1½ tsk kakao
2 tsk honung
ett gäng frysta eller färska hallon

Mixa allt utom hallon och häll det i en mikrotålig mugg som smörjts med neutral olja (äntligen ett användningsområde för kokosoljan som är på väg att gå ut), ploppa ner hallonen, kör i mikron på 2-3 minuter, servera med banan och havrevaniljsås eller vad du nu gillar. Kan tänka mig att keso är en hit faktiskt. Ät och var glad! Eller sur om du föredrar det.

Var så god för tips!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

2 kommentarer

  1. Jag har också testat det där men… tja, jag veet inte. Kanske måste rengöra micron bara, för allt som skapas däri smakar precis likadant just nu.

    1. Jag tänker att den blir bättre med lite mjöl. Nu är ju vetemjöl tydligen något vi alla ska vara livrädda för jämt – men ja du vet: yolo! Tycker ofta att det blir lite träigt om det bara är havregryn och inget mjöl alls. Fast med extra många hallon funkar den här ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.