Konsumtionsfria 2014, nu är vi igång

Första månaden utan konsumtion är över! Eller ja, helt konsumtionslös har den ju inte varit. Vi måste ju fortfarande äta t.ex. Och tjänster som frisör och terapi och liknande ingår inte i dealen. Inte fika på stan heller. Vi gör inte de grejerna så ofta att de känns som problem och eftersom att det här initiativet handlar mer ett spara på miljö (och tålamod) än att spara pengar så… ingen ko på isen, eller hur nu det där jättefula uttrycket är. Hur som helst. Har gjort en egen sida om konsumtionsfria 2014, där jag kommer uppdatera månad för månad.

Största bonusen med köpstoppet hittills är i alla fall lugnet som infunnit sig. Jag har alltid trott att jag mår bra av att belöna mig själv med massa prylar jag inte behöver, men det har visst inte varit så. Jag har blivit ganska stressad av att shoppa faktiskt. Nu slipper jag lägga tid på att tråna och leta efter saker och så slipper jag ångest när jag överhandlat. PLUS att jag inte slösar en massa pengar på att ”passa på” att köpa skit jag bara tror jag kommer använda. Har så många högklackade skor jag inte kan gå i att hälften vore för många.

Samt: så himla skönt att inte vara en del av köphysterin och bara säga fuck off till det här sabla ”tillväxt”-tänket som bara står i vägen för mänskliga rättigheter och minskade utsläpp och gudarna vet allt.

Någon annan som kör på samma sätt?

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.