20 fakta om mig

Nej. Nu har jag försökt skriva femton inlägg idag, men det blir fan inte bra någonstans så nu får ni tjugo fakta om mig.

2013-11-09 020

1) Jag bodde bara nio år i Örebro men känner mig ändå mycket mer hemma med Örebro än jag någonsin gjort med Skåne där jag bodde i nitton år. Kanske för att folk var så roliga att de var tvungna att reta mig för min dialekt jämt.

2) Apropå dialekt så började jag gråta när pappa sade till mig att det bara skulle ta en månad innan jag började prata skånska efter flytten. Jag började aldrig prata skånska, men jag hade seriösa problem med diftongerna ett tag i de tidiga tonåren.

3) Jag saknar fortfarande vår gamla hund Charlie så mycket att jag vägrar städa under en låda i vår skänk sedan jag hittade hans gamla hår där. Jag har även sparat ett av hans morrhår i en bok. Han dog 1997.

4) Trots att det är femton år sedan jag slutade vara tonåring känner jag mig ofta missförstådd och udda och bara hopplöst… inte som alla andra. Fast egentligen är jag nog rätt vanlig.

5) Älskar i tanken att bada badkar, men i praktiken blir jag panikuttråkad efter fem minuter.

6) När en av mina vänner dog för fjorton år sedan började ifrågasätta vem som har rätt att ta andras liv. Kom inte fram till någon så jag slutade äta kött.

7) Jag har PCO-S och har fått höra att jag inte skulle kunna bli gravid utan behandling. Men det kunde jag. Helt oplanerat.

8) Första gången jag försökte ersätta ”man” med ”en” var för tolv år sedan. Jag tyckte inte att det funkade då och jag tycker inte att det funkar nu heller. Så jag försöker att ta bort ”man” istället. Det funkar när jag orkar.

9) Jag har aldrig bowlat.

10) En gång bodde jag med en svårt borderlinestörd person i arton månader. Det var inte särskilt kul, men i gengäld har jag blivit väldigt bra på att känna av destruktiva personlighetsdrag hos folk snabbt.

11) Jag vågar inte gå in till grannen och klaga om det är för hög musik någon kväll eftersom att det känns som typiska famous last words innan någon råkar putta en ner för trappen så att nacken knäcks. Tycker att lite dunkadunk genom väggen är en väldigt dålig anledning att bli lam eller dö för.

12) Mitt största komplex är att jag inte läser böcker, mitt näst största komplex är att jag inte har en universitetsexamen, efter det har jag inte så många komplex annat än för mina fötter.

13) Tror att alla är socialister tills motsatsen är bevisad. Det har gjort mig väldigt besviken många gånger.

14) Blev hurtig och började träna när jag var trettiofyra, fast jag blir fortfarande mer sugen på chips än rörelse när någon försöker sälja in träning som något jag ska göra för att ”se snygg ut naken”. Ärligt – kan folk sluta förstöra motion med den typen av citat already?

15) Önskar ofta och intensivt att jag kunde få bli nersänkt i en bur i ett stim av hajar.

16) Bästa känslan efter sovmorgon och starkt kaffe: på filuren efter en öl i skuggan en sommardag och valfri Bon Jovi-låt som spelades in före 1991 på så hög volym att det inte hörs att jag sjunger med.

17) Blir misstänksam och störd och inte alls glad av att umgås med fler än två personer som plötsligt skrattar åt samma skämt. Mvh The odd one out since 1978

18) Fattar inte hur jag kan förlägga nycklarna så ofta när jag hatar det så intensivt.

19) En gång var jag så kär i Michael Jackson att jag började gråta när jag insåg att jag aldrig skulle få träffa på honom. Denna insikt kom till mig på Märkesmagasinet i Löddeköpinge och jag var elva år. Idag är jag inte riktigt lika ledsen över att vi aldrig sågs.

20) I varje fantastisk svordom ingår minst en röv.

Ja. Lite så är jag.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

8 kommentarer

  1. Men ALLTSÅ! På så många av dessa punkter blir jag nästan förvirrad av likheten. Fast jag äter kött. Och vill INTE bli nedsänkt i en bur med hajar på grund av vattenrädd.

    1. High five! Jag är egentligen också vattenrädd – alltså på så vis att jag tror att jag ska drunkna per automatik så fort jag inte bottnar och så är jag lite misstänksam så jag vet inte om jag egentligen skulle lita på en sådandär bur. Men ibland när jag blir lite trött så känns det som ett så himla bra ställe att vara på!

    1. Nej, här finns en till. Vågar knappt öppna boken för att jag är så rädd att det ska trilla ut. Ska nog fixa en tändsticksask istället.

    1. Jamenja! Lätt! Det hade varit askul! Say when! (Så jobbar förmodligen Alex då så att jag måste vara hemma, men vi kan ju försöka planera något i alla fall :))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.