Handla mat på nätet

För eller emot? Lättare eller krångligare? Billigare eller dyrare? Mer eller mindre svinn? Bättre eller sämre för miljön? What you say?

Jag vill inte ha en förutbestämd matkasse, men jag tänker mig lite mer inre frid av att kunna välja varor på nätet istället för att självscanna mig genom Willys eller Coop och sedan fastna i någon jäkla kontroll hos ett bittert butiksbiträde som antyder att jag är tjuv bara för att jag missade att blippa en lime trots att jag dubbelblippade quornfiléerna (sann historia). Samtidigt: hur stor risk för medelklassusch? Fas treare som sliter ut sig själv för att packa mat till oss, bara för att jag hellre vill sticka på min tröja än att åka och storhandla? Det är ju inte heller bra. Om det ser ut så. Hur ser det ut? Hur handlar ni er mat ejentlien? Upplys mig!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

8 kommentarer

 1. Vi har testat mat.se ett par ggr och mathem.se en. Halleluja! För oss utan bil är det värt att slippa släpa, handlar en tillräckligt mycket kommer en undan exp.avgift och frakt. Och visst, sakerna är kanske 2-4 kr dyrare oftast, ibland mer. Men värt om inte annat tiden. Och är det något vi är petiga med t.ex. avokado så är det lättare att slinka in och handla det på väg hem från jobbet plus några fler små grejer. Fifiiga på iaf mat.se är att de har recept med vidhängande inköpslista och färdiga halv/helkassar om en får feeling eller är lat en vecka.

  LÖÖÖV IT

  1. Det låter ju asbra! Jag kan ta lite dyrare för att slippa åmäket. Alltså har vi barnvakt så har jag inga problem att storhandla, men antingen så får en av oss åka eller alla tre och Isak, som snart fyller två, på strohandling… inte hans starkaste gren riktig. Jag tror att vi får testa det här faktiskt!

 2. Vi handlar på nätet nästan varje vecka, samt åker med min mamma (som glatt tar vårt barn i sin kundvagn) och storhandlar nästan varje vecka. Har nyligen börjat bli så strukturerade att ett alternativ per vecka räcker. Det är alltid jag som handlar, pga maken jobbar natt.
  Vi har testat både coop (sämst) mat.se (ok) och mathem. Mathem är bra pga oftast kan man köpa leveranskort för 1 kr, vilket ger i princip gratis frakt må-ons. De har rätt mycket eko också. Och vi okynneshandlar mindre, samt det är mindre jobbigt. Så jag rekommenderar nätmathandling! Tyvärr känns frukten rätt dyr pga styckpris, men jag har egentligen ingen koll på fruktpriser.

  1. Snokade lite på Mathem! Quorn och Hälsans kök kostar ju till och med mindre än vad det gör på lilla Coop här. Jag är övertygad. Ska helt klart testa detta!

 3. Har aldrig provat men har vän som jobbar på ICA Maxi. Enligt henne är det vanlig, anställd personal som packar och kör ut, med lön & kollektivavtal osv, så oroa dig inte för fas 3-utnyttjande!

  1. Skönt att höra! Vet att det var lite snack om huruvida de som kör ut Linas matkasse verkligen jobbar under rimliga villkor för några år sedan, men jag tror att det styrdes upp.

 4. Har ingen koll på Sverige, men här går ju precis allt (alltså, verkligen, verkligen allt) att få på hemkörning, och det är sjukt bekvämt. Vi handlar just nu det mesta via två olika eko-/rättvis handel alternativ och det känns schysst. Så angående frågan om bekvämlighetsfaktorn vs värt det: Två tummar upp!

  1. Visar sig att Mathem har rätt mycket leveranser här (övre medelklass, villområde, trebarnsfamiljer = ingen jättechock) och då blir leveransen billigare om man väljer en tid som någon annan redan valt. Otroligt peppad på matkassen som kommer hem till oss imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.