Lite mer information om min kropp som ni kanske inte vill ha

Jag har ett eksem. Nej inte DÄR. Inte där heller. Det sitter vid ögat som en kliande torr fläck. Om jag använder Elisabeth Ardens eight hour cream håller det sig borta, men så fort jag glömmer av smörjsmörjet någon dag dyker det upp igen. Jag är sämst på nya rutiner så jag glömmer så klart det där ganska ofta.

Varför skriver jag det här? För att vårdcentralen typ  hånskrattar när jag ber om hjälp och jag håller på att bli galen av att det aldrig försvinner. Eller jo, en gång försvann det och var borta ett år och det var när jag tog handsprit på det några gånger. Det sved utav bara hilvidde, men eksemet försvann. På ytan i alla fall, kliet var kvar. Den här gången hjälper inte handsprit och inte någon hokuspokustvål med naturkrafter. Jag har testat mjällmedel och svampsalvor, men det hjälper inte heller. När inte ens google har några svar måste jag vända mig till er (dessutom – vet ni vad man får upp för bilder när man googlar eksem? Never again!). Ni är typ hundra personer som trillar in här om dagen – NÅGON av er måste ju ha haft någon som helst erfarenhet av eksem precis mellan ögonbrynet och ögonlocken? Hjälp mig!

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

18 kommentarer

 1. JAG HAR HAFT DET! Jag körde på hydrokortisonkräm trots att det står på förpackningen att det ”ej ska användas i området kring ögonen”. TRAMS, man får bara akta så att det inte åker IN i ögonen, plus smörja som satiken med Locobase repair efteråt eftersom kortisonet torkar ut asmycket, så missar man den lilla detaljen ser man ut som en ödla direkt.

  1. HURRA! Jag VISSTE väl att detta skulle vara mer effektivt än att gå till läkaren igen. Tack! Ska genast springa till apoteket och köpa hydrokortison. Hoppas det fortfarande går att få receptfritt.

  1. Apoteket var visst stängt här idag, men jag tänker att jag fixar hydrokortison imorgon. Bäst att köra på de tyngre grejerna på en gång! Tack för tips 😀

 2. Jomen hallå, jag har haft ögoneksem, jag fick en kortisonsalva som heter Ficortril på recept, som är lämpad för ögoneksem! Varför vet inte din vårdcentral om det? Läxa upp dom för fanken! Det är en liten, liiiten tub för någonstans mellan 60-100 kronor, men det enda som har hjälpt på mig. Hoppas du hittar något som hjälper!

  1. Men varför fick inte jag den? Första gången jag var iväg fick jag veta att en läkare minsann inte kan utröna något från ”en liten fläck vid ögat”. Nästa gång jag var iväg fick jag tips om mjukgörande salva från en läkare som googlade mina symptom… Ja jag ska fan läxa upp dem nästa gång. Tack för tips och stöd!

   1. Alltså, behöver du något som är receptbelagt och du inte får tag på någon läkare att skriva ut det åt dig så hojta till, här kan man köpa alla möjliga knarkmediciner på apoteket utan recept, skulle kunna skicka med nästa person jag känner som åker till Sverige…

  1. Okej. Kanske jättedum fråga nu, men är det alltså samma kokosolja som används till stekning? Den som är vit och hård? För i sådana fall har jag en burk i kylen.

   1. Nej, det är ju inte så enkelt. Den är typ bad to the bone. Det ska vara kokosolja som är typ raw och flashig. Luktar magiskt, är magiskt och mmm… jag har det till eksem, ansiktssmörj, smörj av tatueringar, deo (enda som inte får mig att lukta eller klia!)… ja, det är bra till allt. Ja, även att äta då.

    1. Typiskt. Den här köpte jag nämligen dyrt på Goodstore och den har inte alls levt upp till mina förväntningar. Hade varit så bra om den i alla fall dög till att smörja in eksem med.

     1. Men då är det säkert bra! Den där silverblåförpackningen är iaf usel, men annars är det nog bra med kokosolja!

 3. Nu är jag förmodligen helt ute och cyklar eftersom jag inte ens vet om det var hardcore eksem jag hade för ett år sen…..men…. Jag var helt sjukt torr runt ögonen, gjorde ont och var rött. Provade allt från apoteket men inget funkade. Gick in på Kicks och frågade dom och gick därifrån med en burk Clinique All about eyes Rich. Och det torra var borta på två dagar! Kommer aldrig våga byta. 🙂
  Hoppas du får rätsida på dina problem!

  1. Detta ska jag komma ihåg! Tack för tips 🙂

   Eftersom att apoteket var inkompetent när jag var där sist så har jag ännu inte lyckats få tag på hydrokortison, men jag tänker att jag uppdaterar med den spännande fortsättningen här sedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.