Hej då 2013

Mon dieu! Höll ju på att glömma den här listan som är så himla, himla intressant. För mig.  2012 finns här och 2011 här för den hugade och nu kommer 2013 här:

2013 – så här var du

 1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Sprang en halvmil. Ja ett jävla tjat om den där halvmilen, men alltså: EN HALV MIL! I min värld är det ungefär som ett maraton är för er andra. En gång i tiden kunde jag knappt gå så långt. Faktiskt.
20131020-135630.jpg

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej, för det fanns inga att hålla.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
OM de blev! Och ännu fler blev gravida känns det som. Dock inte jag, tack så mycket.

4. Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov inte. Däremot dog ett gammalt spöke från Malmö och det var första gången i mitt liv som jag upplevde att någon som jag ändå kände till dog och jag inte kände något alls. Kan ha att göra med att han var ett svin, men jag trodde ändå inte att jag var så hård.

5. Vilka länder besökte du?
Danmark faktiskt! Åkte över sundet och sniffade lite på den danska kusten i slutet av sommaren. Kollade på hajar och barnfamiljer typ. Kan inte rekommendera det.

2013-07-16 250
Poserar lite med en fisk på… ja vad det nu hette. I Danmark. Fiskmuseet.

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Sömn. Struktur. Tid. Och en bra läkare som fixar min knasiga handled istället för att säga att smärtan jag känner inte är så farlig och att jag är ung och ska passa på att leva. Ja detta var något som de facto hände 2013, men jag har varit för upprörd för att kunna skriva om det utan att använda könsord.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
2013-07-13 016Trettonde juli. Hade glömt hur mycket jag älskar havet, insåg jag när vi åkte dit med Isak för första gången. Blev så till mig av detta att jag fortfarande blir sentimental av att tänka på det. Några dagar senare sprang jag min första tur på flera månader. Skulle egentligen bara gå pga ihärdig benhinneinflammation men provade lite jogg och lyckades hålla igång nästan alla tre kilometrar till sjön som ligger norr om mina föräldrars hem. Det var jättevarmt, jag var jätteglad och att hoppa ner i den där konstgjorda sjön efter löprundan var typ det bästa jag har gjort någonsin.

Väldigt nöjd med dagen som vi spenderade med crepes och galetter på en fransk plätt utanför Gnesta också.

2012-12-30 296

Väldigt nöjd med väldigt många dagar känner jag. Julafton till exempel och nyårsafton och ja, listan kan göras lång som det heter. Men vi gör den listan en annan gång.

8. Vad var din största framgång 2013?
Jag ändrade livsstil. Helt. Dessutom klarade jag av att jobba halvtid, vara föräldraledig halvtid och gå en kurs i projektledning halvtid samtidigt som jag motionerade. Alltså vem är jag? Jag vet faktiskt inte längre, men jag är rätt nöjd måste jag säga.

9. Största misstaget?
Samma som förra året: lade för mycket energi på att bry mig om idioter. Kommer det ens ett år när jag kan sluta skriva det? Vi hoppas på nästa.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag hade väldigt mycket benhinneinflammation i början av året, jag har haft väldigt mycket afte vid varje hormonförändring i mensturationscykeln och så har jag fått tillbaka min ganglion på handleden. Inte nöjd.

11. Bästa köpet?
Bilen. Förlåt miljön, men jag storhandlade för första gången med den på nyårsafton och vid mina gudar vad mycket lättare allt blev. Dessutom tog Bruno, som hen heter, oss till min familj och Alex familj och norra Värmland och detta hade varit komplett omöjligt om vi bara haft SJ att förlita oss på. Nu står dock Bruno och sover på parkeringen fram till nästa storhandling.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Blöjor och CSN antar jag. Ellos lär ha fått en hel del också, men det ska de tji få nästa år. Och så Bruno så klart.

20131207-183402.jpg
Min första bil. Också ett datum att minnas såklart. Tionde december var det.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Bloggen Move it mama med Mirijam och Katta och alla stickkvällar med Julia och Annan och Amanda, among others. Blev rätt glad av att jag insåg att Betapet finns som app några dagar innan nyår.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Så himla svårt att komma på det här nu efter en lång period av julsånger in absurdum, men I will wait med Mumford and Sons har ju gått en del under alla joggingrundor. Och så upptäckte Isak första låten med Babblarna. Inte till min glädje, men den lär ju ändå påminna mig om 2013.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare men mer stressad.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Orkat. Stickat. Läst.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Vänt andra kinden till.

18. Hur tillbringade du julen 2013?
Med mina föräldrar, mina bröder, Isak och Alex i Skåne. Och eftersom att jag inte anser att valet står mellan en vit jul och total drängfylla, så tillbringade jag även julen med några centiliter av den körsbärslikör som jag förberedde i augusti.

2013-08-10 022

19. Blev du kär i år?
Gick in i året förälskad och går ur det i samma tillstånd.

20. Favoritprogram på TV?
Mad men och Supernatural. Och the Killing och Southland, Historieätarna och Top Model. Betvivlar att jag sett särskilt mycket av detta på tv dock.

21. Bästa boken du läst i år?
Har inte läst ut en enda bok i år. Har däremot läst en miljard artiklar och blogginlägg. Och så började jag läsa Kroppspanik av Julia Skott och Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, men jag hann inte läsa ut någon av dem innan nyårsafton.

22. Största musikaliska upptäckten?
Återupptäckten av Peaches. Hurra vad bra hon är!

23. Något du önskade dig och fick?
Hälsa, kärlek och en hyfsad löneförhöjning.

24. Något du önskade dig men inte fick?
En fortsättning på min feltatuerade arm. Hade tid och allt bokad, men det sket ju min kropp i så jag fick feber istället för bläck. Extremt dåligt byte.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Var ledig från jobbet, åt bakelse till frukost, sprang jättelångsamt, bakade en kaka, åt den med min familj, åkte till Örebro och tittade på Sid and Nancy med mina bröder.

2013-11-08 007

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En färdigtatuerad högerarm.

27. Vad fick dig att må bra?
Är inte de här frågorna upplagda för upprepning? Jaja. Det här: Alex, Isak, bröderna, föräldrarna, feminismen, vännerna, livsstilsförändringen, stickningen, internettet och definitivt avslutandet av Twitter (okej, jag råkade visst starta upp det igen, men jag går ändå aldrig in där).

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag blir inte sugen på kändisar tänkte jag skriva men Sam och Dean Winchester HALLÅ!? Jo de finns visst på riktigt.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Den enda nya människan jag minns att jag träffade utanför internet under året är Amanda och det var ju en jävligt bra träff måste jag säga. Jo och så träffade jag Man måste härma väldigt snabbt. Hoppas att vi ses fler och längre stunder nästa år.

På internet träffade jag en silljard människor. Inbillar jag mig.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2014?
Inga. Men jag har som mål att kunna springa en mil innan året är slut och att hålla mig extremt konsumtionsbegränsad för att sedan övergå till att bli konsumtionssmart. Och så vill jag sluta stressa, men jag kan ju knappast lova mig själv att göra det för då kommer jag bli stressad av att jag kanske inte kan hålla mitt löfte. Ja ni hör ju vilken nivå jag är på.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

9 kommentarer

 1. Jag är också väldigt inne på att bli mindre stressad men funderar febrilt på hur? Försöker vara mindfull, göra en sak i taget o.s.v men sen blir det iaf som jag skulle vara jagad ibland. Men det kanske måste få lov att ta lite tid. En får nöta in det liksom. Och andas.

  P.S Älskar din kärlek till Supernatural. Är helt med dej där. Klart att Sam o Dean finns 🙂

  1. Åh, försöker också vara mindfull. Det funkar sådär. Jag har försökt identifiera situationerna då jag stressar upp mig och insett att jag stressar för många skitsaker egentligen. Till exempel kan jag vara sjukt stressad när jag ska till jobbet varje morgon trots att vi har flex. Nu kommer jag halv och är jag här senare än halv åtta känns det som att jag har kommit för sent. Hur skapade jag den jättekonstiga jakten på tid? Ingen bryr sig väl om jag är här kvart över åtta någon dag? Typiskt dåligt sätt att sätta standarden för resten av dagen faktiskt.

   KLART att de gör 😀

  1. Ja! Jag har kommit på i efterhand att du nog var på en fest hos Julia en gång också, men jag vet inte vilket. Det var ganska mycket folk. Trettioårsfesten kanske? Tror att jag var gravid och gick hem rätt tidigt.

    1. Ja men det måste det ha varit! Och nej, det gjorde vi inte. Jag satt i soffan och var astrött och gick hem typ när alla började komma igång. Men jag minns att jag frågade Annan vilka som fanns på twitter innan jag gick och att hon bland annat pekade på dig och jag tänkte att jag borde ha gått fram, men var för trött för att vara social just då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.