Vad jag hoppas ska hända 2014

Kan jag skriva ett sådant här inlägg utan att dra in alla önskningar om en feministisk värld utan krig för alla? Nästan inte. Jag inleder med att skriva att det är det jag hoppas på mest, och så går jag raskt över till att bli lite mer egocentrerad.

Nyår 06/07. Hade tidigare på dagen packat mig ur lägenheten som jag delat med ett rövhål i ett år. Firade med sprit. Fem timmar senare bröt jag foten.
Nyår 06/07. Hade tidigare under dagen packat mig ur lägenheten som jag delat med ett rövhål i ett år. Firade med sprit. Fem timmar senare bröt jag foten.

År 2013 har varit ett väldigt bra år för mig personligen och jag har ganska bra vibbar inför 2014 med, men eftersom att jag trots min ateism är lite vidskeplig (eller bara bitter om ni så vill) så känns det orimligt att det kan komma två bra år på följd (allra minst tre, för 2012 var också ett bra år, nu när jag tänker efter). Hur som haver, om vi bortser från min känsla av att det inte går att ha det för bra för länge så hoppas jag på det här nästa år:

En ny regering. Jag kommer att avsky sossarna med, men inte lika mycket som jag hatar alliansen och det de gör mot människor. Om vi inte får en ny regering nästa år så vet jag inte vad jag gör. Jag vill inte uppfostra ett barn in i det här.

Jag hoppas väldigt mycket på vårt konsumtionsfria år. Hela beslutet i sig känns som en befrielse, trots att det även innebär köpstopp på garn och muggar.

Jag hoppas att vi alla kommer fortsätta vara friska.

Jag hoppas att jag lär mig städa, eller i alla fall lär mig skita i att jag inte kan det.

Jag hoppas på att den här bloggen fortsätter att frodas i ungefär samma takt som nu och att Move it mama växer ännu mer och blir ännu större.

Jag hoppas att jag får sova.

Jag hoppas inte att jag blir gravid. För er som undrar – ni verkar vara en del nämligen.

Jag hoppas att jag lär mig att jag inte alls kommer ihåg allt, utan att jag är så gammal att jag måste använda mig av en kalender numera.

Nyårsafton 12/13. Mycket bra kväll.

Avslutningsvis, en lista från Erika kan berika

EN sak som jag ska lära mig att tycka om (en ingrediens, dryck, maträtt eller krydda).
Svar: jag skulle kunna skriva färsk koriander här, men det finns inte en cell i mig som vill tycka om det. Skulle även kunna skriva thaimat, men det är samma sak som koriander in my humble opinion. Nej, jag får lära mig att tycka om kokosmjölk. Känns bra och fiffigt ur ett veganskt perspektiv.

TVÅ resor jag vill göra.
Svar 1: San Francisco (tvivlar på att det kommer hända dock)
Svar 2: En vecka i Malmö som jag bara ägnar åt vänner.

TRE saker som jag vill göra/prova/uppleva/uppnå under 2014.
Svar 1: Springa en mil
Svar 2: Lära mig andas, alltså sådär så att jag liksom stressar av lite. Är så stressad över allt jämt.
Svar 3: En sak som jag gick på en intervju för innan jul *tihi*

10536_1177521673
Nyår 05/06. Svarthårig och posör på en toalett.

Jag skulle kunna skriva en motfråga här. Vad ni vill och så vidare. Men mitt register av att få svar tillbaka på det jag har frågat på sista tiden är väldigt magert. Så jag tänker ägna mig åt självömkan istället. Same procedure as last year.

Gott nytt år!

205500_10150215465073488_8023427_n
Nyårsafton 09/10. Jag och en old fashioned. Inga ben brutna. Däremot fick Alex ett hack i huvudet.

 

Detta var en önskerubrik från Jenny!

 

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

9 kommentarer

 1. Kan skriva undret på det du vill. Har dock ingen blogg, eller barn. Och byt ut San Fransisco och Malmö mot ungefär vad som helst ( inklusive SF och Malmö). Det skulle iofs vara kul att börja blogga igen, eller åtminstone bli bättre på att kommentera på bloggar jag uppskattar.

  1. Ja! Börja blogga!

   Jag är periodvis ganska dålig på att kommentera, särskilt i blogspot-bloggar, eftersom att jag kollar så mycket i telefonen och blogspot inte är helt kompatibelt med iPhonen. Men jag tänker att jag ska bli bättre, för jag vet ju själv hur glad man blir!

  1. Vågar inte hoppas på för mycket dock efter förra valet då folk plötsligt röstade mot bättre vetande efter fyra år.

   Kram!

 2. EN sak som jag ska lära mig att tycka om (en ingrediens, dryck, maträtt eller krydda).
  Svar: Jag tänkte också på koriander, men det kommer aldrig att hända. Så jag satsar på vegansk yoghurt.

  TVÅ resor jag vill göra.
  Svar 1: NYC, och det blir av i oktober
  Svar 2: Påsk i fjällen (dvs mina fjäll), kommer nog inte bli av men en kan ju hoppas

  TRE saker som jag vill göra/prova/uppleva/uppnå under 2014.
  Svar 1: Träna en gång i veckan
  Svar 2: Hitta ngn slags balans i livet
  Svar 3: Bli fullblodsvegan, tror det kommer gå bra för jag är så jävla självgod och glad över beslutet

  1. Jag gillar ju Carlshams sojgurt med vaniljsmak, men mer som efterrätt än frukost. Det är ju typ vaniljsås? Så jag ska också lära mig att gilla vegansk yoghurt så att jag kan fortsätta med mina veganska frukostar i alla fall. Börjar tröttna på havregrynsgröt och chiagröten var inte riktigt jag.

   Samt: balans i livet. Ja tack! Funderar på om jag är lite lätt autistisk och egentligen behöver ha ett schema med bilder för vad jag ska göra varje dag – så att jag inte sitter och gör något i överflöd så att annat som måste göras inte hinns med, eller så att dygnet förskjuts.

   Mkt bra lista!

   1. Jag gillar Carlshamns blåbärssojayoghurt. Men jag älskar fil, syrligheten av fil är liksom lövli. Så det är vad jag egentligen vill hitta. Chiagröt är mumsigt tycker jag men så är det ju det här med att det ska förberedas och jag är inte så förberedig av mig.

    Ja, jag är fan likadan… ohälsosamt dålig på att få livet att gå ihop. Städa? Nej. Diska? Nej. Göra saker? Nej. Och så mår jag dåligt av att inte göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.