Världens tråkigaste skämt

Isak kom på en tisdag. Någon gång under torsdagskvällen slog den så kallade baby bluesen till. Som jag grät. I en veckas tid grät jag. Över att lämna BB, över att Sabbat blev rädd för Isak, över att Sabbat accepterade Isak (efter att ha revirmarkerat precis allt i hela lägenheten – obs genom att stryka sig mot saker, inte genom att kissa obs), över utförsäkrade på tv, över en man som sjöng Here I go again on my own på tv 4 på fredagskvällen. En kväll, när det började gå upp för oss att Isak bara tänkte sova om han fick ligga på våra bröst och vi båda var trötta och frustrerade hade Alex ett skarpt röstläge mot mig. Då grät jag så mycket att hela näsan svullnade igen så pass att jag inte kunde andas genom den på nästan en timma.

Stackars Alex brukar folk säga när jag berättar om det här. Gud vad jobbigt för honom att jag var så känslig. Ja. Stackars Alex som slapp gå med foglossning i fem månader, krysta ut ett 4.8 kilo tungt barn och förlora 2.5 liter blod samtidigt och sedan bli överöst med fler hormoner än du hittar på ett högstadium. Alltså – jag underskattar inte Alex stöd under hela den här perioden, men seriöst. Det är inte ens ett lite roligt skämt att det var synd om honom här. Inga skämt som går ut på att reproducera bilden av kvinnor som så himla jobbiga, att det liksom inte spelar någon roll vad vi går igenom för vi är liksom bara så himla mycket KÄNSLOR utan grund, är roliga. Däremot hade det varit jättekul att få sparka alla som skämtar så hårt på knäskålarna, men det gör jag inte. För jag gillar inte att utföra våld. Jag gillar bara att tänka våld.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

4 kommentarer

  1. Åh, exakt! Jag har tänkt på det där. Det är lite samma när det kommer till mens. Inte för att det är i samma kaliber som att föda barn men ändå lite samma företeelse. Det där: ”Höhö, fruntimmer blir helt galna när de ska ha mens”. Och så ses det på kvinnor som lite hysteriska, svagare typer som inte riktigthar kontroll på sina känslor. Jag undrar verkligen hur valfir ”höhö-are” skulle reagera på plötslig hormonstorm? Tänk män, de får liksom lulla runt i sina kroppar som beter sej ungefär lika hela tiden. En sån jädra lyx!

    1. Alltså. Om jag någonsin utsätts för någon som höhöhöar ”har du mens eller” igen – då måste jag nog faktiskt begå våld på riktigt. Bara för att känslor kommer från hormoner betyder det inte att de inte känns. Morr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.