web analytics

Bil – att ha eller inte ha

Har ni bil? Bil är något jag har ågren över från och till. Jag tänker många gånger att mycket hade blivit lättare med bil. Vi har ju familjen ganska så utspridd över landet och ingen sådär jättebra kommunikation till och från storbutiker i området. Så jag tittar då och då på Blocket efter något begagnat, men ger alltid upp efter en stund. Jag får panik över vad bilar gör mot miljön och jag kan alldeles för lite för att kunna göra ett bra begagnat köp.

Jag kanske bara romantiserar allt, men vi var på väg att få låna en bil i minst ett år och nu sket det sig och jag känner mig så himla sur över det. Det känns som om så mycket hade blivit så mycket enklare. All jävla skit med SJ varje gång vi ska ner till Skåne – borta. All stress över barnhatare på tågresor – borta. Kunna handla det vi behöver utan att dela upp det på flera dagar i veckan för att det blir för tungt att bära hem. Kunna ta sig snabbt till sjukhus om det behövs. Vi hade inte ens fått en så överdrivet hög kostnad eller slitit sönder miljön helt eftersom att vi bara hade använt bilen på typ helger.

Åh, ett jävla lyxproblem, jag vet – men alltså. Bil. Det känns som lösningen på så himla mycket just nu. Förbannat att det inte finns någon bilpool i vårt område. Ingen som vill sälja en fullt fungerande och säker lite pärla för säg, 4000? Smiley -> 😀

||||| 0 Gilla! |||||

4 kommentarer

 1. Vi har ingen bil, pga inget körkort. Jag saknar det när vi ska hälsa på folk i andra änden av landet, annars inte. Är så rädd för det dumma slentriankörandet, plötsligt tar en bilen till förskolan varje dag för att det är lite bråttom…
  Vi har dock lyxen att kunna åka med min mamma och veckohandla nästan varje vecka. I övrigt handlar vi mat på nätet, funkar oftast jättebra, och skönt att inte behöva lägga så mycket tid i affären.

  1. Åh! Har du några tips på bra internetsidor för mathandling? Jag har funderat på att börja med det, men tänker att det säkert är dyrt?

   Eftersom att bara en av oss har körkort och vi bor så till att förskolan ligger på samma gata och slentriankörande i veckorna skulle innebära mycket längre restid till t.ex. jobbet så tror jag att risken för det här är ganska liten. Är mer brydd över att bli en större del av miljöförstöringen.

 2. Vi har kört på delad bil med ett par av B’s kompisar. Alla har tillgång till bil istf tåg till släkt i andra delar av sverige men alla kostnader splittas på 2 hushåll. Funkar bra om man inte behöver den till jobbependling, och det gör ingen här.

  1. Nej det skulle ju verkligen vara mer än korkat om jag skulle få för mig att pendla till jobbet från Älvsjö. Fan, det hade ju varit det bästa. Hitta någon som vill dela. Har ganska klent utbud på den fronten bara.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.