En kurs i Excel och en studie i dunkad rygg

Jag älskar Excel intensivt, så i veckorna tre har jag varit besinningslöst peppad på att få gå en fördjupningskurs i detta eminenta livsverktyg idag och imorgon. Och visst har första dagen varit fantastisk för oss alla fyra deltagare – men fy fan vad trött det går att bli när läraren visar sig vara en ganska så tyst typ så länge vi bara är kvinnor i salen. Sedan trillar en försenad snubbe in efter en timme och då, först DÅ, kan läraren entusiastiskt börja prata på – för nu kom det ju äntligen någon som FATTADE. På lunchen tog läraren med sig sin entusiasm till lunchrestaurangen och pratade i princip uteslutande med sin nyfunna bro’ om hockey. Är förvisso väldigt glad att slippa dras in i en sådan diskussion, men fortfarande: så töntigt. Dessutom är jag vagt irriterad över att jag behandlades som besserwisser när jag kunde saker medan sena snubben fick hör hur bra han tänkt. De andra två deltagarna teg sig igenom dagen, om ni undrar varför jag inte nämnt dem förresten.

Det var så länge sedan jag gick gymnasiet att jag liksom hade glömt bort den här klassrumsstrukturen. Blev därför besserwisser på trots, i brist på annat sätt att bemöta karln. Hade jag inte fått mina sexton månaders terapi hade jag förmodligen blivit tyst och grämt mig till döden över den här människan. Väldigt tacksam över att jag inte är sådan längre. Väldigt otacksam över att det fortfarande inte går  att krypa in i ett parallellt universum när manlig ryggdunkar-stämning uppstår.

Hur som helst: jag kan om-satser, villkorsstyrd formatering, dataverifiering och konsolidation nu. Bara så att ni vet.

Imorgon tänker jag vara smart-ass igen.

Ridå.

||||| 0 Gilla! |||||

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.